Ultimele informații despre EXAMINAREA CANDIDAŢILOR
le regăsiți în secțiunea  ANUNŢURI 

PRIMUL EXAMEN (în Timişoara):
1) Primiţi dosarul de examen de la instructor, după terminarea şcolarizării.

2) Vă programaţi online pentru susţinerea probei teoretice  click aici . Va trebui să completaţi numele, prenumele, numărul fişei de şcolarizare (din 9 cifre începând cu 00.......), email-ul dumneavoastră şi să vă alegeţi o dată şi oră disponibilă. Această operaţiune să o faceţi la un terminal unde puteţi imprima o foaie A4 cu data şi ora programării sau faceţi o poză / screenshot cu telefonul. (În cazul în care apare o eroare la procesul de programare online, vă rugăm să contactaţi instructorul sau secretariatul şcolii.)

3) Vă prezentaţi la data şi ora programate la ghişeul alocat al Biroului Examinări (în incinta Iulius Town), având asupra dumneavoastră actul de identitate, dosarul eliberat de şcoala de şoferi (care să conţină în ordine: fişa de şcolarizare, cazierul judiciar, copia actului de identitate, cererea către şeful serviciului examinări, alte acte pentru cazuri speciale, chitanţa cu taxa de permis) şi dovada programării online (listată sau poză pe telefon). Aici vi se va verifica dosarul de examen şi se va face fotografia pentru permisul de conducere.

4) Intraţi în sala de examen şi susţineţi proba teoretică (examen sală).

5) La obţinerea calificativului ADMIS la proba teoretică vi se va cere să vă alegeţi data susţinerii probei de traseu, dintre cele disponibile la momentul respectiv. (Anterior susţinerii probei teoretice trebuie să vă consultaţi cu instructorul auto pentru a stabili data aproximativă a examenului de traseu.)

6) Comunicaţi instructorului auto data în care aveţi programată proba de traseu.

7) Vă prezentaţi împreună cu instructorul în data stabilită pentru susţinerea probei de traseu la ora 8:00 la PARCAREA Shoping City Timişoara (zona din faţa magazinului Peek&Cloppenburg) de pe Calea Șagului, nr.100, având asupra dumneavoastră actul de identitate şi dosarul de examen (şi, după caz, ochelarii de vedere).

8) La obţinerea calificativului ADMIS la proba de traseu Felicitări!!! aţi obţinut PERMISUL de CONDUCERE pe care îl veţi primi în câteva zile prin intermediul Poştei.
NOTĂ: Pentru susţinerea probei teoretice în alt judeţ trebuie ca după terminarea şcolarizării să faceţi ore suplimentare de conducere la o şcoală de şoferi din judeţul respectiv şi să vă programaţi online selectând judeţul dorit şi [Înregistrare dosar examinare].

REEXAMINARE SALĂ (în cazul în care aţi fost respins(ă) la proba teoretică):
1) Vă programaţi din nou online pentru susţinerea probei teoretice  click aici , urmând indicaţiile de la punctul 2) al susţinerii primului examen.
ATENŢIE! Data pe care o veţi alege trebuie să fie după minim 16 zile calendaristice de la susţinerea examenului anterior.


În continuare, urmaţi indicaţiile de la punctele 3) – 8) al susţinerii primului examen (cu excepţia fotografiei pentru permis, care există deja).

REEXAMINARE TRASEU (în cazul în care aţi fost respins(ă) la proba de traseu):
1) Contactaţi instructorul şi vă înscrieţi la şcoala de şoferi pentru efectuarea de minim 6 ore suplimentare de pregătire practică.

2) După efectuarea celor minim 6 ore obligatorii de conducere, primiţi o adeverinţă pe care o ataşaţi în dosarul de examen.

3) Vă programaţi online pentru prezentarea la Biroul Examinări  click aici , urmând indicaţiile de la punctul 2) al susţinerii primului examen.

4) Vă prezentaţi la data şi ora programate la ghişeul alocat al Biroului Examinări (în incinta Iulius Town), având asupra dumneavoastră actul de identitate şi dosarul de examen (care conţine noua adeverinţă), pentru programarea unui nou examen de traseu, în funcţie de locurile disponibile şi după minim 16 zile calendaristice de la susţinerea examenului anterior. (În prealabil trebuie să vă consultaţi cu instructorul auto pentru a stabili data aproximativă a examenului de traseu.)

În continuare, urmaţi indicaţiile de la punctele 6) – 8) al susţinerii primului examen.
ATENŢIE: Înaintea prezentării la oricare din examenele teoretic sau practic, trebuie să verificaţi valabilitatea actelor din dosar:
* FIŞA de ŞCOLARIZARE – valabilă 1 an de la data terminării perioadei de şcolarizare trecută pe Certificatul de absolvire (verso Fişei de şcolarizare);
* CARTE de IDENTITATE – valabilitate imprimată în partea drepta, jos;
* CERTIFICAT de CAZIER JUDICIAR – valabil 6 luni de la data emiterii;
* AVIZUL MEDICAL – valabil 1 an de la data emiterii, trecută pe Certificatul de absolvire (verso Fişei de şcolarizare) în partea drepta, jos (Atenţie! Fişele medicale eliberate în perioada 16.07.2019 – 04.10.2019 au valabilitate 6 luni);
În cazul programării la proba de traseu, actele de mai sus trebuie să fie valabile inclusiv în data pe care o alegeţi pentru susţinerea acestei probe.
PROBA TEORETICĂ a examenului de obţinere a permisului de conducere o veţi susţine la sediul Biroului Examinări din incinta Complexului Iulius Town (click pentru informaţii) din Timişoara.

PROBA PRACTICĂ se va susţine în Timişoara cu plecare din PARCAREA Shoping City Timişoara de pe Calea Șagului, nr.100.
BAFTĂ !!!